Siste nytt om Fredrikstadkarusellen

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 30. Apr 2021

Fredrikstadkarusellen 2021 er årets begivenhet for Østfold Bedriftsidrettskrets. Opprinnelig skulle det være fire vanlige løpsarrangement rundt sommertider - to før og to etter.

Grunnet mye komplikasjoner rundt gjennomføring av idrettsarrangement for voksne har vi bestemt oss for å tilpasse det best mulig slik at dere fortsatt får løpt! Før sommeren vil vi arrangere to virtuelle løp - et i Fredrikstadmarka og et i Begbymarka. Løypene blir de samme som opprinnelig planlagt.

Etter sommeren blir det nå et bonusløp! Altså tre løp etter sommeren istedenfor to. Dato for det femte løpet blir annonsert senere i sommer.

Ler mer om arrangementene med mer oppdatert informasjon her: https://ostfold.bedriftsidretten.no/p/51353/fredrikstadkarusellen

 blir annonsert senere i sommerSykle til jobben 2021 var en suksess

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

Sykle til jobben er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Kampanjeperioden var fra 20. april til 18. juni. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.

Under kampanjen registrerte deltakerne ALL sin fysiske aktivitet. Det vil si at det ikke bare er sykling som teller. Padling, løping, svømming, klatring, fjellturer og styrketrening er andre eksempler på poenggivende aktiviteter. Deltagerne registrerte aktiviteten både til/fra jobb, men også fysisk aktivitet på fritiden. Man kunne delta individuelt eller som et lag på maksimalt fem personer sammen med venner eller kollegaer. Selv om du er pensjonist eller av andre grunner ikke er i jobb, kan du fortsatt delta. Alle som meldte seg på og registrerte aktivitet varr med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr!

I 2020 hadde Sykle til jobben mer enn 33.000 deltakere. I 2021 gjennomførte vi kampanjen for 48. gang og over 40. 000 deltagere deltok til tross for nedstenging av kontor- og jobblokaler over store deler av landet.

TRYKK HER FOR Å LESE MER OM SYKLE TIL JOBBEN
.

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

LØPEKURS

Dette kurset er en perfekt aktivitet for ansatte i din bedrift. Det er flere grunner til å aktivisere deg selv og dine medarbeidere. I første ledd forbedres både fysisk og mental helse ved å øke fysisk aktivitetsnivå. Samtidig vil bekjentskap blant ansatte imellom styrkes, og det vil skape enda en arena hvor man kan møtes for sosiale sammenkomster. Mosjon i arbeidstiden kan dessuten redusere sykefraværet med opptil 29%.

Lyst å løpe, men vet ikke hvor du skal starte? Løping som trening er rimelig, enkelt og effektivt!

TRYKK HER FOR Å BESØKE LØPEKURSETS EGNE SIDE OG MELD DEG PÅ I DAG

Selv i koronatider er løping er ypperlig aktivitet å lene seg på i en ellers lite sosial arbeidshverdag. Våre kurs overholder gjeldende regler og anbefalinger for smittevern, og kurset holdes utendørs. Grip muligheten til å skape en ny felles plattform for deg og dine medarbeidere.

Løpekurset passer for de som ønsker å bli kjent med jogging og løping som trenings- og mosjonsform. Det gjennomgås teknikker og tips for den enkelte slik at alle skal bli mer kjent med egen kropp og teknikk etter gjennomført kurs. Dette kurset passer deg som lenge har hatt lyst til å løpe men ikke helt vet hvor du skal starte. Hvis du er i tvil om dette er noe for deg eller din gruppe, ta kontakt med instruktør Tor-Erlend på tlf: 950 96 252 eller e-post: Tor-erlend.distad@bedriftsidretten.no i dag!

Priser

Kontingenten dekker hele gruppen og prisen er dermed en pakkepris

Del 1

Medlem av bedriftsidretten: 1000kr

Ikke-medlem: 1500kr

GRATIS ved kjøp av 10 startnummer til Fredrikstadkarusellen 2021 - PÅMELDING

Del 1 & 2

Medlem av bedriftsidretten: 1700kr

Ikke-medlem: 2000kr

GRATIS ved kjøp av 20 startnummer til Fredrikstadkarusellen 2022 - PÅMELDING

HVOR

For at det skal best mulig passe din gruppe kan løpekurset avholdes i nærheten av dine bedriftslokaler. Kursene kan også avholdes på avtalt sted med parkeringsmuligheter for enkel tilgjengelighet.

NÅR

Dato og tid avtales med hver enkelt gruppe og kan tilpasses for at det skal passe best mulig for deg Kurs del 1 og del 2 avholdes med en ukes mellomrom, og selve øktenes varighet er på 60 minutter
Sommergaven de ansatte elsker

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

Trykk på bildet ovenfor for å komme til påmeldingssiden

Nå er det over 2000 deltakere i Ti På Topp Østfold. Her får man tilgang på en morsom og motiverende turkampanje med over 20 fantastiske og tilrettelagte turmål. Tilbudet er åpent for absolutt alle, og du kan melde deg på alene eller i lag sammen med andre. For bedrifter som ønsker gi dette i gave til sine ansatte, så ordner vi alt det tekniske. Da er det bare å spre det gode budskap internt i bedriften. Ta kontakt om du ønsker en bedriftsavtale. 

Hva er Ti På Topp?
Ti På Topp er en turkampanje som gir deg tilgang på 20 ulike turer i Østfold. Dette er spennende og morsomme turer som skal passe for de aller fleste. Turene kommer med en tydelig turbeskrivelse og et digitalt kart, så du enkelt skal kunne finne frem. I kartet vil du også se hvor du selv er, så det er veldig enkelt å følge med, så du ikke går feil. 

Hvem er det for?
Det er for alle som er interessert i friluftsliv, og som vil ut på tur. Dette gir deg også muligheten til å oppdage fine turer som ellers ville ha vært veldig vanskelig å finne. Man kan delta alene, eller på lag med andre. Lag kan for eksempel være vennelag, familielag og bedriftslag. Alt dette velger du i påmeldingsforløpet. 

Selv om man deltar i et lag, så vil du fortsatt ha en egen turprofil, hvor dine egne turer blir registrert. I lag så vil dine turer også bli registrert i laget.

Er det en konkurranse?
Nei, dette er ingen konkurranse, men det er mange som blir ekstra motivert av å registrere sine turer. Da kommer man høyt opp på listen, og for noen er dette veldig motiverende. For andre så er motivasjoenen å komme seg til turmålet vi har laget. Det er også mange som ikke registrerer sine turer, og dette er selvfølgelig helt i orden. Det viktigste for oss er at du opplever glede med å komme deg ut på tur, og med Ti På Topp så håper vi at du gjør det.

Hva får jeg om jeg melder meg på?
Du får tilgang på 20 unike turer i Østfold med turbeksrivelse og kart. I påmeldingen så oppretter du din egen turprofil, og der finner du oversikten over alle turene. Du får også tilgang til appen Ti På Topp. Appen anbefaler vi alle å bruke, for den er veldig fin å bruke for å finne frem til turmålet. Vi kommer også til å trekke ut en rekke premier blant alle som er med, underveis i kampanjeperioden. Det er lurt å følge Ti På Topp Østfold på Facebook og Instagram. Alle som registrerer minimum 10 ulike tuerer i løpet av kampanjeperioden får en turkopp av oss.

Hvordan registrerer jeg turen min? 
Det er helt frivillig å registrere turen sin eller ikke. Men om du klarer å registrere minst ti ulike turer i løpet av kampanjeperioden, så har du klart premiekravet. Premien er en turkopp med bilder fra en del av årets turer.
Om du bruker appen, så vil du se en sirkel i kartet på den turen du er på. Når du har kommet deg innenfor denne sirkelen, så trykker du på knappen "Sjekk inn". Da blir din tur registrert, og du kan laste opp et turbilde sammen med innsjekken. Fikk du ikke registrert turen mens du var ute å gikk, kan du gjøre dette i etterkant inne på din turprofil.

Kan barn være med?
Ja, barn kan være med, og veldig mange barn synes Ti På Topp er veldig spennende. De melder seg på vanlig måte som de voksne gjøre, fremt de har telefon. Har de ikke egen telefon, så kan foreldre opprette en egen barnekonto, som ligger under kontoen til den voksne. 

Hva koster det å være med?
Det koster 185 kr for voksne og 100 kr for barn. Grunnen til at dette koster penger, er fordi det er en rekke utgifter med Ti På Topp, som vi må dekke inn. Dette er utgifter med app, hjemmeside, utvikling, arbeid og premier for å nevne noe. Det er en frivillig organisasjon som står bak Ti På Topp, nemlig Østfold Bedriftsidrettskrets. Det betyr at alle midler som kommer inn til kretsen, går til å forbedre og utvikle eksisterende og nye aktivitetstilbud i Østfold. 

Etter kampanjerperioden kårer vi følgende: 

- Årets turdeltaker
- Årets turbedrift
- Årets turlag
- Årets turbilde (for å vinne årets turbilde må du være påmeldt. Vi trekker ut bilde fra instagram med #tipåtoppøstfold, fra hjemmesiden vår, hvor du har lastet opp bilder. Eller ved at du har sendt oss en epost med ditt bilde. 

Vi er en bedrift og ønsker å tilby dette til våre ansatte
Det er mange bedrifter som er med på Ti På Topp, og synes dette er veldig morsomt. Med bedrifter så inngår vi en egen bedriftsavtale, som gir de ansatte en egen påmeldingskode. Da blir faktura sendt til bedriften i etterant av kampanjeperioden. Vi hjelper gjerne til med intern markedsføring, og gir dere gode tips og erfaringer. 

Send oss en epost på ostfold@bedriftsidretten.no om dere ønsker en bedriftsavtale. Påmeldingsfristen nærmer seg

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

Meld på ditt lag ved å trykke her eller på bildet over

PRAKTISK INFORMASJON 
- Lag: Tomannslag
- Spilleform: Scramble og Stableford. Dette blir spesifisert i tilsendt terminliste.
- Spilledager: Mandager fra kl 1600

Lagene står omsider fritt til å avtale internt andre dager og tidspunkter samme uke dersom det skulle passe bedre. Kretsen, motstanderlaget og klubben må da varsles.
- Terminliste og resultatføring: Sjekk egen fane for terminlister og resultater.

- 18 hull

PRIS FOR DELTAKELSE
- 1 850 for medlemslag
- 2 150 for øvrige lag

* Alle kan delta

RABATTERTE GREENFEES I HELE ØSTFOLD
- Som deltaker i golfserien får man rabatterte greenfees når man spiller bortematch.

Følgende satser gjelder i 2021:
Moss & Rygge golfklubb: 400 ,-
Borregaard: 250,-
Skjeberg: 310 ,-
Mørk: 330 ,-
Gamle Fredrikstad: 450,-
Onsøy:
Halden: 200
Huseby & Hankø:

* Prisene kommer så fort vi har blitt enige med golfklubbene.


Regelverk Golfserie ØBIK

1. OPPSETT

Det vil spilles et inneledende seriespill med oppstart 13. mai, og det vil inviteres til en sluttspillsdag en lørdag i september. I seriespillet vil lagene bli delt inn i avdelinger med fire til fem lag i hver avdeling. Det skal da spilles 6-8 matcher per lag innen 19. september, og spilleformene vil variere fra scramble og stableford.

På sluttspillsdagen skal vi kåre en vinner av The Finals, finne hvem som closest to pin, hvem som hadde longest drive og premiene fra årets sesong vil deles ut.

2. SPILLEFORM

Stablelford: Poengberegning skjer etter den enkelte spillers handicap, og ballen skal plukkes opp når spiller ikke kan oppnå poeng på hullet. Lagets spillere summerer sine poeng, og finner lagets resultat.

Scramble: Man finner først 3/4 av sitt eget HCP, legger dette sammen med lagkameratens ¾ HCP, deler på to og finner tildelte slag i slopetabellen. (Ved dame og herre på samme lag finnes lagets tildelte slag ved å legge sammen tildelte slag av damens 75% HCP på dame-rød-tee og herrens 75% HCP på herrer-gul-tee). Man regner med Stableford-poeng.

Begge spillere slår ut hver sin ball på alle hull. Deretter velger laget den ballen de ønsker å spille videre og markerer denne. Øvrige baller plukkes opp. Så plasserer spillerne ballen i valgfri rekkefølge innen en scorekortlengde fra den markerte ballen og slår sine slag. Deretter gjentas samme prosedyre som foran. På greenen plasseres ballene på samme punkt som den valgte ball. Hver av spillerne på laget skal ha 6 tellende utslag.

Utregning av ¾ HCP: Hver spiller tar ¾ av sitt ordinære HCP, og finner antall tildelte slag for sitt nye HCP på aktuell bane. 

Det spilles i puljer med fire-fem lag.


NB: Ved klubbhcp (37-56 i hcp) skal hcp settes til 36. Dette på grunn av at ikke alle baner og golfhull tar hensyn til klubbhandicap.

3. HVEM KAN DELTA

Hvert lag består av to spillere. En spiller kan bare spille for et lag pr. runde. Dvs. hvis bedriften har to lag eller flere, kan ingen spillere delta på mer enn ett av dem pr. runde. En spiller kan heller ikke spille for andre bedrifter hvis han/hun deltar for sin egen bedrift. Ellers består ikke laget av faste spillere – det er opp til bedriften selv å sette opp laget, så lenge de holder seg til reglene.

Minimum en av spillerne på hvert lag må ha Offisielt Handicap (etablert handicap). Ved bruk av ulovlig spiller i seriekamp blir resultatet til laget slettet og seieren tildeles motstander. Ulovlig spiller nektes spill resten av sesongen. Ved gjentatt bruk av ulovlige spillere diskvalifiseres laget og laget ilegges en bot på kr 500,-. Alle kamper hvor laget har deltatt blir strøket.

4. BANER

Det skal spilles på baner som ligger i rimelig nærhet. I Østfold er det korte avstander, så du kan komme deg hvor som helst i Østfold på én time. Hjemmelaget har ansvaret for å invitere bortelaget til kamp og booke banetid hos sin respektive golfklubb. Bortelaget betaler da green fee til en rabattert pris.

5. REGLER
 
Dersom ikke annet er spesifisert fra ØBIK gjelder spillereglene til Norges Golfforbund og lokale regler.

6. TABELLUTREGNING

Det gis 2 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort og 0 poeng for tap.

Puljen avgjøres ved å summere poengene for alle matchene. 

Ved poenglikhet kåres vinner etter følgende kriterier:

Ved 2 lag:

A: Vinner av innbyrdes oppgjør. B: Lavest HCP i laget (innbyrdes oppgjør). C: Best score i serien.

Ved 3 lag:

A: Vinner av serien uten kampene mot de andre lagene (poeng). B: Best score alle kamper C: Laget med lavest HCP.

Ved 4 lag:

A:Beste score. B: Laget med lavest HCP.

Dersom et av lagene ikke møter til avtalt runde, innrømmes motstander walkover og gis 2 poeng, men motstanderlag kan spille for å få score (husk å benytte markør på en slik runde). Hvis ikke kampen spilles, eller resultater ikke leveres inn til fastsatt tid uten at det er godkjent av golfutvalget registreres kampen med seier til bortelaget og to poeng. 

7. IKKE GJENNOMFØRT MATCH

Dersom et av lagene ikke møter til avtalt runde, innrømmes møtende lag walkover og gis 2 poeng, men motstanderlag kan spille for å få score (husk å benytte markør på en slik runde). Lag som ikke møter til fastsatt tid kan også risikere et gebyr på kroner 250,-.

8. RAPPORTERING AV RESULTATER

Det lag som er definert som hjemmelag er ansvarlig for å sende inn resultatene til ØBIK. Resultatene må være ØBIK i hende innen en dag etter fristens utløp. Se frister nedenfor. Resultater kan leveres på på mail ostfold@bedriftsidretten.no, i Facebook-gruppen eller på melding til +47 99 54 77 70. Ved resultatinformasjon på e-mail skal kopi av mailen sendes motstanderlaget.

9. POENGLIKHET VED ENDT SERIESPILL

Ved poenglikhet etter endt seriespill mellom ett eller flere lag, er det innbyrdes oppgjør som blir avgjørende. Dersom to lag har like mange poeng og har slått hverandre en gang hver, er det poengscoren innbyrdes som blir avgjørende.

10. TIDSFRISTER OG SPILLEFORM

Kampene avvikles på mandager med starttid cirka klokka 16:00. Lagene står særdeles fritt til å avtale internt andre dager og tidspunkter samme uke dersom det skulle passe bedre. Kretsen må da varsles.
Se eget tilsendt skjema for spilleformer. Hvert lag skal spille mot hvert lag i både stableford og scramble.
Dato for finalen kommer senere.

11. SERIEKONTIGENT

Lagene bærer selv sine kostnader i forbindelse med avvikling av rundespillet (greenfee), og liknende. Deltakeravgift for å dekke premier, administrasjonsarbeid, IT-kostnader og tilretteleggelse av finaledagen innkreves av ØBIK.

12. DOPING
 
Alle lag som deltar i bedriftsidrettens aktiviteter plikter å følge Antidoping Norges regelverk.Fredrikstadkarusellen

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

Fredrikstadkarusellen braker løs med første av fire løp den 19.05.2021. De to første løpene vil bli virtuelle. Velg selv om du vil gå, jogge eller løpe, her er deltakelsen og gjennomføringen viktigst, og ikke tiden din. Du kan velge mellom kort og lang løype, og du bestemmer selv om du vil bli tatt tiden på eller ikke. I 2021 vil det bli gjennomført fire løp, fordelt på to ulike steder. Følg gjerne Fredrikstadkarusellen på Facebook og Instagram for å holde deg oppdatert. Er det noe du lurer på, så er det bare å ta kontakt med oss.


Besøk www.Fredrikstadkarusellen.no eller trykk på bildet ovenfor for å melde deg på i dag!

Direkte påmeldingslenke: https://signup.eqtiming.com/?Event=OstfoldLop&lang=norwegian

Praktisk informasjon

Datoer:

Løp 1: 19.05.2021 - 26.05.2021

Løp 2: 31.05.2021 - 06.06.2021 

Løp 3: 26.08.2021

Løp 4: 16.09.2021

Pris for alle fire løp: SESONGKORT

Medlem av Bedriftsidretten: 370kr

Ikke-medlem: 450kr

Påmelding for et enkelt løp blir tilgjengelig en uke i forveien av løpsdagen, og vil for første løp være tilgjengelig fra 13 Mai.

Medlem: 110kr per løp

Ikke-medlem: 130kr per løp

HVA ER INKLUDERT I KONTINGENTEN VED KJØP AV ALLE FIRE LØP

- 4 løp

- Startnummer

- Premie til de som fullfører alle fire løp

- Enkel bevertning

BEDRIFTER:

Delta sammen med kolleger. Fysisk aktivitet skaper gode minner, bedre helse og sterke relasjoner.

Ta kontakt med arrangementansvarlig Tor-Erlend på tlf: 950 96 252 eller epost: tor-erlend.distad@bedriftsidretten.no for bedriftsløsninger. Ved kjøp av flere startnummer tilbys ulike nybegynnerkurs for løping. Ta kontakt for å høre mer om våre ulike pakkeløsninger.

LYST Å LÆRE MER OM LØPING?

Vi tilbyr løpekurs for de som har lyst å lære mer om løping. Vi tilbyr både kurs for nybegynnere og for de som vil lære litt mer om teknikk og treningsmetoder. Ta kontakt med kursansvarlig Tor-Erlend på tlf: 95 09 62 52 eller epost: tor-erlend.distad@bedriftsidretten.no for mer informasjon

Koronainformasjon

-    Vi overholder til enhver tid gjeldende retningslinjer og reglement i forhold til smittevern og alle bestemmelser gjøres i dialog med kommunen.

-    Under selve løpsdagen vil det bli lagt til rette for at hver enkelt deltager skal føle seg trygg og at det ikke skal være smittefare

-    Tilpasninger av selve løpene vil kunne forekomme, enten i form av utsettelse eller virtuell løsning.Golf

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 6. Apr 2021

PRAKTISK INFORMASJON 
- Lag: Tomannslag
- Spilleform: Scramble og Stableford. Dette blir spesifisert i tilsendt terminliste.
- Spilledager: Mandager fra kl 1600

Lagene står omsider fritt til å avtale internt andre dager og tidspunkter samme uke dersom det skulle passe bedre. Kretsen, motstanderlaget og klubben må da varsles.
- Terminliste og resultatføring: Sjekk egen fane for terminlister og resultater.

- 18 hull

PRIS FOR DELTAKELSE
- 1 850 for medlemslag
- 2 150 for øvrige lag

* Alle kan delta

RABATTERTE GREENFEES I HELE ØSTFOLD
- Som deltaker i golfserien får man rabatterte greenfees når man spiller bortematch.

Følgende satser gjelder i 2021:
Moss & Rygge golfklubb: 400 ,-
Borregaard: 250,-
Skjeberg: 310 ,-
Mørk: 330 ,-
Gamle Fredrikstad: 450,-
Onsøy:
Halden:
Huseby & Hankø:

* Prisene kommer så fort vi har blitt enige med golfklubbene.