Golfsesongen 2018

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 2. Okt 2018

Det var en rekke store forandringer til årets golfserie. I år har det for første gang blitt praktisert tomannslag samtidig som man har møtt hvert lag i sin avdeling til to matcher; en match med stableford og en match med scramble.

Rangar på Støtvig hotell leverer her en aldeles nydelig chip opp fra bunkeren

Til årets sesong var det påmeldt 28 lag som igjen ble delt inn i fem avdelinger med fem til seks lag i hver avdeling.

Vinner avdeling A: Støtvig hotell
Vinner avdeling B: Idrettens hus
Vinner avdeling C: Gjensidige 1
Vinner avdeling D: Geomatikk 2
Vinner avdeling E: Glomma Papp

Gratulerer så mye med velspilt golf gjennom hele sesongen til alle vinnere, men også alle lagene som har deltatt.

The Finals 2018Nytt av året er også en egen avslutningsturnering for å markere sesongslutt, og denne ble avholdt 29. september på Onsøy golfklubb. 11 lag kjempet med nebb og klør om å stikke av med seieren, og spilleformen som lagene konkurrerte i var scramble. Til syvende og sist, etter noen nye utregninger av resultatene, var det K51 (Kalnesveien 5) som kunne stikke av med seieren. T&T Byggmester 2 og 1 kom for øvrig på andre - og tredjeplass. Gratulerer så mye!

Lars fra Geomatikk 2 var utrolig nærme å ta med seg longest drive hjemGratulerer til Ragnar og Støtvig hotell som vant longest drive, mens på closest to pin var det utfordringer med vinden slik at det ikke ble kåret noen vinner.

Bedriftsidretten ønsker å takke alle involverte for en strålende avslutningsturnering og sesong. Takk også til alle golfklubbene her i fylket som sørget for rabatterte greenfees til bedriftsserien gjennom hele sesongen. 


The Finals 2018


The Finals 2018


Fredrikstad kommune, The Finals 2018


The Finals 2018 champion, K51
«Og nå er jeg to og sytti»

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 18. Sep 2018

En rekke store begivenheter har forekommet i Sarpsborg den siste tiden. Sarpsborg 08 skal spille gruppespill i Europa Leauge, hvor de spiller åpningskampen i heksegryta borte mot Besiktas, Kalnes videregående skole har revolusjonert hotellindustrien ved å innføre mobilhotell og den evige striden om bompenger fortsetter. Parallelt med dette er det seriestart. Bedriftsseriestart i den fantastiske idretten rinkbandy.
 
Rinkbandy er en idrett som foregår på is, og har stolte tradisjoner i Østfold, spesielt i Bedriftsidretten. Dette er en idrett på is hvor det er latterlig lett å bli revet med, og ikke ned. Kroppskontakt er nemlig ikke lov, køllene er flate og keeper’n har ikke kølle!  


Kommunens spiller var klar for å avlegge dopingprøve!

Det er blitt kveld og klokka drar seg mot klokka 21:00. Stedet er ærverdige Sparta Amfi. Når man går forbi garderobene lukter det slik som det i en ishall hvor det spilles ishockey skal. Den tradisjonsrike bedriftsserien i rinkbandy starter med at Glomma Papp tar i mot Sarpsborg kommune til dyst, og Bedriftsidrettens utsendte har møtt opp tidligere for å snakke med lagene. Det første laget som kommer trappende ut på skøytene sine er Glomma Papp, og for en gjeng dette er.

Glomma Papp har en stamme som har vært med i mange år. Han eldste på laget starta med rinkbandy da han var 35 år gammel, og nå, over like mange år senere, har han bikka to og sytti og blitt keeper. Ved å snakke med Glomma Papp finner man virkelig tilbake til røttene til Bedriftsidretten. De holder fremdeles koken fordi det er så sosialt og morsomt, og banketten som arrangeres etter sesongen er ferdig er fremdeles like populær som da man var yngre. Glomma Papp teller opp og finner ut at fire av lagets spillere er over 60 år. Idrettsgleden lyser opp i øynene til spillerne, selv om de vet det blir tøft da Sarpsborg kommune er blant seriens beste lag.

Sarpsborg kommune kommer etter hvert. En av kommunens spillere lurer på hvor koppen er, han er nemlig klar til å avlegge dopingprøve. En annen er en kopi av en tidligere spiller på Vålerengas iskrigere, nemlig Jonas Knutsen. Undertegnede er faktisk fremdeles usikker på om det faktisk var Jonas Knutsen som spilte kampen. Kommunens lagleder har vært med i mange år, og igjen kommer ordene «morsomt», «sosialt» og «gode venner» frem. rinkbandy-miljøet er faktisk helt overlegent, og kommunens lagleder understreker også at lagene hjelper hverandre. Borregaards keeper, som skal spille kampen etter, er nemlig blitt syk – så kommunekeeperen skal spille to kamper på rad!


Sarpsborg kommunes Jonas Knutsen.


Klokka 21 presis blåser dommeren i gang kampen. Som ventet blir det tøft for Glomma Papp, og ballen ligger i målet allerede etter 10 sekunders spill etter et helt fantastisk spill. 2-0 kommer like etterpå, og igjen er det pasninger som er millimeterpresise. På stillingen 2-0 varter Glomma Papps keeper på to og sytti med en utenomjordisk redning, før en av Pappens spillere ypper seg. Det går rykter om at den nevnte spilleren også er en ivrig squashspiller (observert tirsdager i Bedriftsidrettens squashserie), og viser frem en skøyteteknikk og går på et raid som så vidt blir avverget av kommunens keeper. Etter raidet ber han pent om å bytte. Slike raid tar på.Tidlig kanonade mot Pappens mål 

3-0 kommer etter en ekte styring. 4-0 kommer etter et herlig raid fra han som var klar til å tisse i koppen. 5-0 etter at kommunens lekne forward var alene med keeper fra midtbanen. 6-0 kommer etter et lekent håndleddsskudd, ikke spør meg hvordan en får til det med et flatt kølleblad. Så skjer det noe. 6-1! Glomma Papp får en redusering etter et hardt og kontakt skudd nede i hjørnet, og like etterpå leker den nevnte squashspilleren inn 6-2 på ekte Sidney Crosby-vis. 7-2 kommer like etterpå, da kommunen ruller opp et angrep som hadde gjort seg på parketten i Sarpsborghallen. Plutselig drar en av Pappens spillere frem en helt vill pasning som resulterer i scoring for Glomma Papp. Gutta tar en velfortjent pause på stillingen 7-3.Sarpsborg kommune mener de har mer å gå på i andreomgang! I pausa ser man smilene sitte løst hos begge lag, og igjen setter begge lagene fokus på hvor morsomt dette er, før de gjør seg klar for andreomgang.

Squashspilleren (Tim Iversen) til venstre og bedriftsidrettslagets styreleder (Odd Henry Pedersen) til høyre 
Pappen scorer andreomgangs første mål og reduserer til 7-4, før kommunen scorer etter nok en styring til 8-4. Like etterpå blir Pappens spiller, som for anledningen har på seg en grå joggebukse, spilt gjennom. Med et iskaldt skudd nede i hjørnet reduserer han til 8-5 og tenner et ørlite håp. Kommunen scorer ytterligere to mål til 10-5, før Pappen reduserer til 10-6. Helt mot slutten får kommunen satt inn to mål til, hvorav det andre målet kommer like etter det første; den berømte ketsjupeffekten! Dommeren blåser av kampen, og det ender 12-6 til Sarpsborg kommune over Glomma Papp.


Pappens joggebukse tente et ørlite håp
En stor del av æren for at disse gutta og lagene, samt 11 andre lag har muligheten til å ha det morsomt i Sparta Amfi skal dagens dommer og utvalgsleder ha. Yngvar Bekkerud er den type frivillige som smitter med sitt fantastiske humør, og han brenner virkelig for at andre skal ha det bra. Han står på, møter opp lenge før kampstart for å se til at alt er i orden. Altmuligmannen dømmer i tillegg kampen med et herlig glimt i øyet. Det er tydelig hvor stor respekt lagenes spillere har for Yngvar, og de fleste kommer bort til ham før kampstart og tar han i hånden. I hele 20 år har han organisert, tilrettelagt og sørget for at isglade mennesker har muligheten til å stå på skøyter og delta i et organisert tilbud hvor lavterskel, det sosiale og at det skal være morsomt er i fokus.


 
Yngvar Bekkerud - Mr. Rinkbandy 

 
 
David mot Goliat

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 24. Aug 2018


Gradestokken viser 16 varme, himmelen har faktisk åpna slusene den siste tiden, og klokka drar seg mot 20:00. En perfekt anledning for å sparke ball på en onsdag. Det er klart for kamp i Bedriftsfotballserien i Sarpsborg, og ved å se på tabellen ligger det faktisk ikke an til å bli en jevn kamp.
 
Bedriftsidrettens utsendte, urutinert som han er, møter opp en halvtime før kamp for å få noen gullkorn fra lagenes spillere. Problemet er at han er først ute. Etter noen minutter ser han det ene laget som skal spille kamp, nemlig det tradisjonsrike laget Borregaard. Borregaards bedriftsidrettshistorie strekker seg langt tilbake i tid, og de er fremdeles flinke til å legge til rette for at det skal være gøy å være en del av Borregaard som ansatt. Borregaard har motivasjonsmøte. Foran kiosken. Det etes pølser med begge hender i flere omganger. På Borregaard sitt førstelag er det alt fra lastebilsjåfører, lokførere, og nordlendinger. Nordlendingens største bekymring er om Bedriftsidretten skal ta bilder, og vil gjerne at disse skal tas i profil. Dette skulle du jaggu tenkt på før du tok den andre pølsa! Når det først virkelig nærmer seg kampstart beveger Borregaard seg ut på matta for å sparke litt ball frem og tilbake. Instinktet våkner, og Borregaard er klar til kamp. Borregaard sitt førstelag har hatt en tung sesong hittil, og ligger på sisteplass før dagens kamp.
 


På motsatt banehalvdel finner vi Verdi Media Norge (VMN). Mens Borregaard hadde pep-talk i kiosken til lukten av nystekte vafler, ser man en gjeng med hvite t-skjorter løpe frem og tilbake på matta. Her er det seriøs oppvarming! VMN er nykommer i årets Bedriftsfotballserie, og har virkelig tatt denne med storm. Laget kan nesten sammenliknes med Leicesters mesterlag – komme fra intet og faktisk i ferd med å vinne seriegull. På laget til VMN finner man blant annet en selvutnevnt sitatmaskin, to utrolig høye keepere og en Nike-trøye. Nike-trøya spilte visst bedriftsfotballkamp et par dager før sitt eget bryllup, noe som blir hyllet internt i spillergruppa. Kanskje Nike-trøya var på jakt etter en god unnskyldning for en liten utsettelse? Dette vites ikke. Det er uansett klart for kamp.
 VMNs selvutnevnte sitatmaskin i aksjon

Det er kampstart. Når man velger side i fotball tar man ofte høyde for sola, for medvind og generelt ytre faktorer som kan ha en påvirkning på kampen. I denne kampen er det den siden hvor det er kortest vei for å hente ballen som blir prioritert. Borregaard tar avspark. Man har en følelse av at Borregaard er livredde for å få juling, og det jobbes så intenst fra Borregaards side så man nærmest ser øynene deres bli blodsprengt. Det er nærmest 100-150 mennesker tilstede på Tunebanen, mange av disse er barn. Desibelnivået er allerede høyt med all fotballsparkinga som foregår her, men allikevel er det en på VMN som skiller seg ut. Kjeften går virkelig i ett på VMNs keeper. Det meldes, det kreves, det skrikes, det ropes om alt og ingenting. Én keeper klarer virkelig å overdøve støyen til rundt 100 unger – til latter fra eget lags benk. Nordlendingen på Borregaard gir bort ballen slik Kristoffer Hæstad gjorde i sin debut for Wigan, og alene med Borregaards keeper klarer ei VMN å score. Dette er starten på en kanonade mot Borregaards mål. Borregaards keeper er mistenkelig lik Gábor Király – Ungarnkeeperen med joggebukse som sto som en vegg i Norges play-off til Europamesterskapet i 2016. Dette så klart takket være Borregaard-keeperens grå joggebukse. Førsteomgang er relativt jevnspilt, og Borregaard viser seg helt i bedriftsverdensklasse når det gjelder det å være i veien. Et tosifret antall blokkerte skudd, et tresifret antall tåspisser i veien og en vanvittig keeper i mål sørger for 0-0 til pause.


En av flere redninger fra Borregaards Ungarnkeeper-kopi

Når andreomgang er i ferd med å starte har mørket senket seg og flomlysene er skrudd på. Det dunster fremdeles nystekte vafler, og under radaren fikk noen av spillerne fikk i seg ei pølse eller to i pausa. Rett etter andreomgang er i gang, får Borregaard en gyllen mulighet. Gyllen er den praktisk talt ikke, men Borregaards forsvarsspiller, som hadde sin debut på Borregaard allerede i 1996, slår en lang ball opp. Vinden tar virkelig tak i kula, og Borregaards egne Wayne Rooney er kun en vanvittig TV-redning i fra årets mål i Bedriftsfotballserien.


Borregaards Rooney i aksjon

VMN har corner – og er det noe som virkelig har vist seg under dagens kamp er det at corner så aldeles ikke er mål. Borregaard klarerer på første stolpe og spiller ballen opp mot Borregaards nummer tre. Han er faktisk alene mot keeper. Han chipper jaggu ballen over keeper og tar den med seg mot åpent mål. Touchen sitter sånn passe, men den er akkurat god nok til å få løpt ballen inn i mål. Denne scoringen er faktisk tilnærmet lik Sadio Manés 2-0 scoring mot Crystal Palace fra mandagens Premier League-kamp. Borregaard som ligger på sisteplass har, mot alle verdens odds, tatt ledelsen mot laget leder tabellen. Gleden skal vise seg å være kortvarig. VMN har fått inn en forsterkning som kom for sent til kamp, nemlig hummelbuksa. Hummelbuksa besitter en touch og en fotballforståelse som er helt vanvittig. VMN ruller opp et nydelig angrep, rett og slett et håndballangrep, og for å fullføre resonnementet setter VMNs svar på håndballspilleren Kristian Bjørnsen ballen opp i nærmeste kryss. 1-1. Hummelbuksa er virkelig i slaget nå, og setter opp mål nummer to med en chip som hadde fått selveste Eric Cantona til å pusse skoa hans. 1-2, VMN har, ikke overraskende, snudd kampen.
 
Borregaard får et farlig frispark kort tid etterpå, og det skrikes fra benken at han bare skal få den på mål. PANG! Han fikk den på mål, 2-2. VMN har for øvrig på dette tidspunktet gjort sitt andre keeperbytte. På den andre siden står fremdeles Borregaards keeper som en vegg. Dersom Kepa nettopp ble henta til Chelsea for cirka 800 millioner norske kroner, undres det over hvor mye Borregaard-keeperen faktisk er verdt. Plutselig står det 2-3, hummelbuksa drar av tre mann og setter ballen sikkert i hjørnet. Sjuern ordner 2-4 før hummelbuksa igjen er involvert og viser frem et tilslag som hadde fått Charlie Adam til å sikle. 2-5, og for en hybrid denne hummelbuksa er. Tilslaget til Charlie Adam, touchen til Cantona og overblikket til Jonjo Shelvey. Kampen er ferdig, og spillerne takker hverandre for kampen. Bedriftsidrettens utsendte spør om en kommentar fra hver lagkaptein etter matchen, og VMNs lagleder, som vant kampen 5-2, er misfornøyd. Borregaard, som tapte 2-5, er relativt fornøyde!

En slagen men fornøyd Borregaard-lagleder med friskt skotøy