Lavere sykefravær, større produktivitet og bedre arbeidsglede!

Sett fokus på de ansatte

Ledere som ikke tenker på ansattes helse bør finne seg noe annet å gjøre, sier Johan Kaggestad (Les hele saken HER). 

Heldigvis er det flere og flere virksomheter begynner å få øynene opp for hvor viktig det er å ha de ansatte i fokus. Bedriftsidretten er en virksomhet som hjelper andre med akkurat dette. Og det er liten tvil om at et godt arbeidsmiljø og god fysisk helse fører til mye positivt. Forskning viser til at fysisk aktivitet bidrar til større arbeidsglede, økt produktivitet og lavere sykefravær, for en virksomhetsleder bør det være liten tvil om hvor fokuset bør være. Alle virksomheter ønsker sunne og friske ansatte, men det er dessverre ikke alle som er like flinke til å vektlegge dette.  


* Visste du at ifølge Arbeidsmiljølovens §3-4 er en arbeidsgiver pålagt å vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet på arbeidsplassen?


Ønsker din virksomhet å gjøre noe med dette, så er Bedriftsidretten et naturlig sted å starte. Vi tilbyr blant annet kartlegging i virksomheter for å få oversikt over hva de ansatte ønsker seg. Dette er et tiltak alle bør vurdere før man faktisk setter i gang konkrete tiltak mot de ansatte. Gjennom en kartlegging vil vi få svar på hva de ansatte ønsker seg av tiltak, og hva som motiverer dem. Du vil også få svar på dagens helsesituasjon, og hvordan man bør arbeide etter en kartlegging. Blant de ansatte kan det allerede finnes masse kompetanse som man ikke har tatt i bruk. Kanskje har du noen som allerede har høy kompetanse på løping, og denne personen ønsker å ha ansvaret for en løpegruppe på arbeidsplassen? Ut fra tidligere kartlegginger har det dukket opp mange ansatte som ønsker å bidra med og skape mer aktivitet på arbeidsplassen. Det kan være som leder for en aktivitet, eller sitte i et styre for bedriftsidrettslaget om virksomheten har eller vil opprette dette. Uansett så vil man få et meget godt grunnlag for å sette i gang riktige tiltak for de ansatte etter en kartlegging. 


Mer informasjon og tilbud om kartlegging kan du få ved å ta kontakt.