Nybegynnerkurs i turskøyting

De siste årene har interessen for turskøyting økt enormt, og nå har du mulighet til å ta et kurs som tilbyr alt du trenger å kunne for å hive deg på turskøytebølgen. Kanskje er dette et perfekt kurs for ansatte i bedriften din? Vansjø ligger i nedre del av Mossevassdraget og er, med et areal på 36,4 kvadratkilometer, den største sjøen helt liggende i Østfold. Dette er et eldorado for turskøyting! I samarbeid med DNT Vansjø kan vi nå tilby et kurs som har stort fokus på Kunnskap – Utstyr og Selskap (KUS). God kunnskap om is og isforhold (det å kunne "lese isen") er vesentlig for å kunne ferdes sikkert på isen med en stor grad av trygghetsfølelse/mestring. Vi vet at uhell kan forekomme, da er det viktig at utstyret er i orden og at den enkelte vet hvordan utstyret skal brukes for å komme seg opp på isen igjen på en trygg måte. Viktig er det også å ikke bevege seg ut på isen alene. Derfor vektlegger vi selskap.

 

Kurset inneholder følgende:

 

  • 3 timers teorikurs med fysisk fremmøte i DNT sine lokaler i Moss mandag 14 februar fra kl. 18:00 – 21:00. Her lærer du om utstyr, sikkerhet, det å ferdes på isen og kort om medisinske utfordringer.
  • 2,5 timers teorikurs om iskunnskap, gjennomføres på TEAMS torsdag 17 februar kl. 18:00 – 20:30.
  • 2,5 timers tur på isen med praktisk læring/turgåing, lørdag 19. februar kl. 12:00 – 14:30
  • DNT Vansjø stiller med skøyter, isstaver, ispigger og kasteline. Hver deltager må stille med ryggsekk med tørt tøy i en vanntett pose, skistøvler tilpasset rottefella NNN bindinger (helst da skøytestøvler) eller BC bindinger (fjellskistøvler). DNT sine skøyter har turskøytebindinger tilpasset begge støvletyper. HJELM er obligatorisk, her er det i orden med sykkelhjelm, hockeyhjelm, alpinhjelm etc.

 

Dette er et opplegg på ca. 8 timer totalt.

 

Prisen er 1600 kr pr deltager

Maks antall deltakere er 20 stk. så vær rask med å melde deg på for å sikre deg eller bedriften plass på kurset

Etter gjennomført grunnkurs kan du bli med på all aktivitet som turskøytegruppa til DNT Vansjø tilbyr.

TRYKK HER FOR PÅMELDING