Carpetbowls

Carpetbowls

For å se hva Carpetbowls er, sjekk denne filmen. 

Arrangement

Når Navn
Vi har ingen aktuelle aktiviteter for øyeblikket, men ta kontakt så ser vi om det dukker opp noe snart.

Carpetbowls

Carpetbowls er en utrolig morsom og sosial aktivitet som kan sammenliknes med både curling, petanque og shuffleboard. Aktiviteten drives innendørs på en matte som er cirka 10 meter lang, og her er det om å gjøre og komme nærmest jacken. 

Bedriftsidretten tilbyr nå å komme på besøk til din arbeidsplass for å vise frem hva carpetbowls er! Vi tar med oss utstyr, det eneste vi trenger er en plass som har over 10 meter lengde og to meter bredde (kantina, møterom og liknende). 

Ta kontakt med 
olemartin.petersen@bedriftsidretten.no for mer informasjon! :)
Lurer du på noe mer?
Ta kontakt med

Ole Martin Petersen
Mobil: 976 66 502
E-postadresse: olemartin.petersen@bedriftsidretten.no

eller

Stian Olbergsveen
Mobil: 995 47 770
E-postadresse: stian.olbergsveen@bedriftsidretten.no

Lagsammensetning

Lagene skal i hovedsak bestå av 4 spillere.En spiller står i motsatt ende av spilleteppet og stanser evt. kuler som ruller ut av teppet(skip). Det brukes to kuler pr. spiller.


Spillets gang:

Vi velger å spille seks runder, 8 kuler til hvert lag, og samtidig ha en tidsbegrensning(30 min.) sånn at kampene ikke trekker ut i tid. Når klokken ringer så stopperkampen og man legger ned kulen. Hvis kulen har forlatt hånden rett før signalet går så teller den i kampen.

Lagene spiller annenhver gang. Laget som står først på kamplisten begynner. 

Begynnende lag plasserer ut «jack’en» fritt på den hvite langsgående linja på målsiden av matta.

Lagenes 1’ere spiller sine 2 kuler, deretter 2’er, 3’er og 4er til alle kulene er spilt. Når alle kulene er spilt, bytter man side og spiller fra andre siden av matta. «Jack’en»legges ut som overfor av det laget som vant runden. Utkastposisjon er bak teppet og mellom de to hvite strekene i enden av teppet. Det tilstrebes å ikke tråkke på matten. 

 

Kulene:

Kuler som kommer bort i midtblokka eller ikke passerer denne, eller som havner utenfor matta er ugyldige og tas ut av spillet. (legges på siden av matta).

Husk å vende kula riktig vei - alltid siden med den runde klistreetiketten inn mot banen.

 

«Jack’en »

Legges ut av laget som vant forrige omgang.  «Jack’en» kan flyttes under spillets gangved at den treffes av en kule. Da blir den liggende der den stopper. Slås den ut på gulvet får motstanderlaget 1 poeng, og runden er ferdigspilt. Lag som har vunnet en omgang starter alltid neste omgang.

 

Matchen:

Det spilles 6 omganger, 2 kuler hver. Maks 30 minutter.

 

Poeng:

Det laget som har sin kule nærmest «jack'en» når alle kulene er spilt, får et poeng. Dersom samme lag har flere kuler nærmere enn motstanderlaget gis det også 1 poeng for hver kule som ligger nærmere enn den nærmeste kula til motstanderlaget. 

Levert avIdrettenOnline