Nybegynnerkurs i turskøyting

De siste årene har interessen for turskøyting økt enormt, og nå har du mulighet til å ta et kurs som tilbyr alt du trenger å kunne for å hive deg på turskøytebølgen. Kanskje er dette et perfekt kurs for ansatte i bedriften din? Vansjø ligger i nedre del av Mossevassdraget og er, med et areal på 36,4 kvadratkilometer, den største sjøen helt liggende i Østfold. Dette er et eldorado for turskøyting! I samarbeid med DNT Vansjø kan vi nå tilby et kurs som har stort fokus på Kunnskap – Utstyr og Selskap (KUS). God kunnskap om is og isforhold (det å kunne "lese isen") er vesentlig for å kunne ferdes sikkert på isen med en stor grad av trygghetsfølelse/mestring. Vi vet at uhell kan forekomme, da er det viktig at utstyret er i orden og at den enkelte vet hvordan utstyret skal brukes for å komme seg opp på isen igjen på en trygg måte. Viktig er det også å ikke bevege seg ut på isen alene. Derfor vektlegger vi selskap.

 

Kurset inneholder følgende:

  • 3 timers teorikurs med fysisk fremmøte i DNT sine lokaler i Moss. Her lærer du om utstyr, sikkerhet, det å ferdes på isen og kort om medisinske utfordringer.
  • 2,5 timers teorikurs om iskunnskap i DNT sine lokaler i Moss
  • 2,5 timers tur på isen med praktisk læring/turgåing.
  • DNT Vansjø stiller med skøyter, isstaver, ispigger og kasteline. Hver deltager må stille med ryggsekk med tørt tøy i en vanntett pose, skistøvler tilpasset rottefella NNN bindinger (helst da skøytestøvler) eller BC bindinger (fjellskistøvler). DNT sine skøyter har turskøytebindinger tilpasset begge støvletyper. HJELM er obligatorisk, her er det i orden med sykkelhjelm, hockeyhjelm, alpinhjelm etc.

Dette er et opplegg på ca. 8 timer totalt.

Pris: 1600 kr pr deltager.

Maks antall deltakere er 20 stk.

Etter gjennomført grunnkurs kan du bli med på all aktivitet som turskøytegruppa til DNT Vansjø tilbyr.

Absolutt alle kan melde seg på våre kurs, enten du er medlem av bedriftsidretten eller ikke.

Om din bedrift ønsker et skreddersydd kurs er det bare å ta kontakt med aktivitetskonsulent Kristian Gulbrandsen: Kristian.Gulbrandsen@bedriftsidretten.no