Nybegynnerkurs i turskøyting

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 26. Jan 2022

De siste årene har interessen for turskøyting økt enormt, og nå har du mulighet til å ta et kurs som tilbyr alt du trenger å kunne for å hive deg på turskøytebølgen. Kanskje er dette et perfekt kurs for ansatte i bedriften din?

Trykk HER for påmelding

Vansjø ligger i nedre del av Mossevassdraget og er, med et areal på 36,4 kvadratkilometer, den største sjøen helt liggende i Østfold. Dette er et eldorado for turskøyting!

I samarbeid med DNT Vansjø kan vi nå tilby et kurs som har stort fokus på Kunnskap – Utstyr og Selskap (KUS). God kunnskap om is og isforhold (det å kunne "lese isen") er vesentlig for å kunne ferdes sikkert på isen med en stor grad av trygghetsfølelse/mestring. Vi vet at uhell kan forekomme, da er det viktig at utstyret er i orden og at den enkelte vet hvordan utstyret skal brukes for å komme seg opp på isen igjen på en trygg måte. Viktig er det også å ikke bevege seg ut på isen alene. Derfor vektlegger vi selskap

Kurset inneholder følgende:

  • 3 timers teorikurs med fysisk fremmøte i DNT sine lokaler i Moss mandag 14 februar fra kl. 18:00 – 21:00. Her lærer du om utstyr, sikkerhet, det å ferdes på isen og kort om medisinske utfordringer.
  • 2,5 timers teorikurs om iskunnskap, gjennomføres på TEAMS torsdag 17 februar kl. 18:00 – 20:30.
  • 2,5 timers tur på isen med praktisk læring/turgåing, lørdag 19. februar kl. 12:00 – 14:30

DNT Vansjø stiller med skøyter, isstaver, ispigger og kasteline. Hver deltager må stille med ryggsekk med tørt tøy i en vanntett pose, skistøvler tilpasset rottefella NNN bindinger (helst da skøytestøvler) eller BC bindinger (fjellskistøvler). DNT sine skøyter har turskøytebindinger tilpasset begge støvletyper. HJELM er obligatorisk, her er det i orden med sykkelhjelm, hockeyhjelm, alpinhjelm etc.

 

Dette er et opplegg på ca. 8 timer totalt.

Prisen er 1600 kr pr deltager.

Maks antall deltakere er 20 stk. så vær rask med å melde deg på for å sikre deg eller bedriften plass på kurset.

Etter gjennomført grunnkurs kan du bli med på all aktivitet som turskøytegruppa til DNT Vansjø tilbyr. 

Trykk HER for påmelding


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.