David mot Goliat

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 24. Aug 2018


Gradestokken viser 16 varme, himmelen har faktisk åpna slusene den siste tiden, og klokka drar seg mot 20:00. En perfekt anledning for å sparke ball på en onsdag. Det er klart for kamp i Bedriftsfotballserien i Sarpsborg, og ved å se på tabellen ligger det faktisk ikke an til å bli en jevn kamp.
 
Bedriftsidrettens utsendte, urutinert som han er, møter opp en halvtime før kamp for å få noen gullkorn fra lagenes spillere. Problemet er at han er først ute. Etter noen minutter ser han det ene laget som skal spille kamp, nemlig det tradisjonsrike laget Borregaard. Borregaards bedriftsidrettshistorie strekker seg langt tilbake i tid, og de er fremdeles flinke til å legge til rette for at det skal være gøy å være en del av Borregaard som ansatt. Borregaard har motivasjonsmøte. Foran kiosken. Det etes pølser med begge hender i flere omganger. På Borregaard sitt førstelag er det alt fra lastebilsjåfører, lokførere, og nordlendinger. Nordlendingens største bekymring er om Bedriftsidretten skal ta bilder, og vil gjerne at disse skal tas i profil. Dette skulle du jaggu tenkt på før du tok den andre pølsa! Når det først virkelig nærmer seg kampstart beveger Borregaard seg ut på matta for å sparke litt ball frem og tilbake. Instinktet våkner, og Borregaard er klar til kamp. Borregaard sitt førstelag har hatt en tung sesong hittil, og ligger på sisteplass før dagens kamp.
 


På motsatt banehalvdel finner vi Verdi Media Norge (VMN). Mens Borregaard hadde pep-talk i kiosken til lukten av nystekte vafler, ser man en gjeng med hvite t-skjorter løpe frem og tilbake på matta. Her er det seriøs oppvarming! VMN er nykommer i årets Bedriftsfotballserie, og har virkelig tatt denne med storm. Laget kan nesten sammenliknes med Leicesters mesterlag – komme fra intet og faktisk i ferd med å vinne seriegull. På laget til VMN finner man blant annet en selvutnevnt sitatmaskin, to utrolig høye keepere og en Nike-trøye. Nike-trøya spilte visst bedriftsfotballkamp et par dager før sitt eget bryllup, noe som blir hyllet internt i spillergruppa. Kanskje Nike-trøya var på jakt etter en god unnskyldning for en liten utsettelse? Dette vites ikke. Det er uansett klart for kamp.
 VMNs selvutnevnte sitatmaskin i aksjon

Det er kampstart. Når man velger side i fotball tar man ofte høyde for sola, for medvind og generelt ytre faktorer som kan ha en påvirkning på kampen. I denne kampen er det den siden hvor det er kortest vei for å hente ballen som blir prioritert. Borregaard tar avspark. Man har en følelse av at Borregaard er livredde for å få juling, og det jobbes så intenst fra Borregaards side så man nærmest ser øynene deres bli blodsprengt. Det er nærmest 100-150 mennesker tilstede på Tunebanen, mange av disse er barn. Desibelnivået er allerede høyt med all fotballsparkinga som foregår her, men allikevel er det en på VMN som skiller seg ut. Kjeften går virkelig i ett på VMNs keeper. Det meldes, det kreves, det skrikes, det ropes om alt og ingenting. Én keeper klarer virkelig å overdøve støyen til rundt 100 unger – til latter fra eget lags benk. Nordlendingen på Borregaard gir bort ballen slik Kristoffer Hæstad gjorde i sin debut for Wigan, og alene med Borregaards keeper klarer ei VMN å score. Dette er starten på en kanonade mot Borregaards mål. Borregaards keeper er mistenkelig lik Gábor Király – Ungarnkeeperen med joggebukse som sto som en vegg i Norges play-off til Europamesterskapet i 2016. Dette så klart takket være Borregaard-keeperens grå joggebukse. Førsteomgang er relativt jevnspilt, og Borregaard viser seg helt i bedriftsverdensklasse når det gjelder det å være i veien. Et tosifret antall blokkerte skudd, et tresifret antall tåspisser i veien og en vanvittig keeper i mål sørger for 0-0 til pause.


En av flere redninger fra Borregaards Ungarnkeeper-kopi

Når andreomgang er i ferd med å starte har mørket senket seg og flomlysene er skrudd på. Det dunster fremdeles nystekte vafler, og under radaren fikk noen av spillerne fikk i seg ei pølse eller to i pausa. Rett etter andreomgang er i gang, får Borregaard en gyllen mulighet. Gyllen er den praktisk talt ikke, men Borregaards forsvarsspiller, som hadde sin debut på Borregaard allerede i 1996, slår en lang ball opp. Vinden tar virkelig tak i kula, og Borregaards egne Wayne Rooney er kun en vanvittig TV-redning i fra årets mål i Bedriftsfotballserien.


Borregaards Rooney i aksjon

VMN har corner – og er det noe som virkelig har vist seg under dagens kamp er det at corner så aldeles ikke er mål. Borregaard klarerer på første stolpe og spiller ballen opp mot Borregaards nummer tre. Han er faktisk alene mot keeper. Han chipper jaggu ballen over keeper og tar den med seg mot åpent mål. Touchen sitter sånn passe, men den er akkurat god nok til å få løpt ballen inn i mål. Denne scoringen er faktisk tilnærmet lik Sadio Manés 2-0 scoring mot Crystal Palace fra mandagens Premier League-kamp. Borregaard som ligger på sisteplass har, mot alle verdens odds, tatt ledelsen mot laget leder tabellen. Gleden skal vise seg å være kortvarig. VMN har fått inn en forsterkning som kom for sent til kamp, nemlig hummelbuksa. Hummelbuksa besitter en touch og en fotballforståelse som er helt vanvittig. VMN ruller opp et nydelig angrep, rett og slett et håndballangrep, og for å fullføre resonnementet setter VMNs svar på håndballspilleren Kristian Bjørnsen ballen opp i nærmeste kryss. 1-1. Hummelbuksa er virkelig i slaget nå, og setter opp mål nummer to med en chip som hadde fått selveste Eric Cantona til å pusse skoa hans. 1-2, VMN har, ikke overraskende, snudd kampen.
 
Borregaard får et farlig frispark kort tid etterpå, og det skrikes fra benken at han bare skal få den på mål. PANG! Han fikk den på mål, 2-2. VMN har for øvrig på dette tidspunktet gjort sitt andre keeperbytte. På den andre siden står fremdeles Borregaards keeper som en vegg. Dersom Kepa nettopp ble henta til Chelsea for cirka 800 millioner norske kroner, undres det over hvor mye Borregaard-keeperen faktisk er verdt. Plutselig står det 2-3, hummelbuksa drar av tre mann og setter ballen sikkert i hjørnet. Sjuern ordner 2-4 før hummelbuksa igjen er involvert og viser frem et tilslag som hadde fått Charlie Adam til å sikle. 2-5, og for en hybrid denne hummelbuksa er. Tilslaget til Charlie Adam, touchen til Cantona og overblikket til Jonjo Shelvey. Kampen er ferdig, og spillerne takker hverandre for kampen. Bedriftsidrettens utsendte spør om en kommentar fra hver lagkaptein etter matchen, og VMNs lagleder, som vant kampen 5-2, er misfornøyd. Borregaard, som tapte 2-5, er relativt fornøyde!

En slagen men fornøyd Borregaard-lagleder med friskt skotøy 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.