Introduksjonskurs til løping

Tid


Løpekurs for nybegynnere - med mål om å finne løpegleden! Løpekurset er for deg som trenger hjelp til å komme over dørstokkmila og bli venn med joggeskoene! Du ønsker å kunne løpe et par ganger i uka uten at det kun føles som et ork. Maks 12 personer på kurset. Dette for best mulig oppfølging! Fellesøkter på tirsdager: 21.4, 28.4, 5.5 og 12.5 Tidspunkt: 19.10 - 20.15.


I dette kurset får du: 4 felles teknikk- og løpeøkter Styrkeprogram for å hjelpe deg til å bli en bedre løper, samt holde deg skadefri 12 ukers løpeprogram med 3 treningsdager. Sendes ut etter første økta er gjennomført og formen er vurdert. Vi ønsker å bidra med økt kunnskap vedrørende viktigheten av styrketrening, kontinuitet av både løpe- og styrketrening, hvordan øke utholdenhet og kondisjon, løpestil, bekledning og skotøy. Vi anbefaler at du har din egen pulsklokke, da det er en fin måte å kontrollere treningen på, det er dog ikke(!) et must. En typisk fellesøkt vil være tredelt. Teknikk- og drilløvelser, intervaller/fartslek også avslutter vi med et par styrkeøvelser.


Timen holdes av Tor-Erlend Distad. Ivrig supermosjonist, både med ski og løpesko på beina. Har vært treningsintruktør i løping og styrketrening i 6 år. Tor-Erlend er opptatt av å se mennesket og skape mestringsfølelse uavhengig nivå. Mål: komme i gang med gågging/jogging/løping, bli kjent med forskjellige typer intervaller og øke kompetansen omkring skadeforebyggende trening og pulssoner. Mål 2 hvis ønskelig: Gjennomføre(gå/jogge) Fredrikstadkarusellens lørste løp 19 mai. Med eller uten tid.


ØKT 1 - Teori og praksis

Teknikktrening: 40/20 sek intervall». Gågging/jogging i 40 sek – pause i 20 sek. Gjennomføres 5 ganger = 1 serie. Gjennomfør 2-3 serier. Total intervalltid/bevegelsestid med pause: 10/15 min.

ØKT - 2 Teori

Pulstrening. 90/30 sek intervall. 7-8 repetisjoner. Total intervalltid med pause: 14 /16 min.

ØKT 3 - Teori og praksis

Skadeforebyggende øvelser Pyramideintervall: 1 + 2 + 3 + (4) + 3 + 2 + 1. Pause: 1 min. Total intervalltid med pause: 17/22 min.

ØKT 4 - Oppsummering og andre spørsmål

(eks. skotøy, pulsklokker, gevinsten av rolige(!) turer osv). Progressive langintervaller. Komme litt lengre for hvert intervall. 3-4*5 min. Pause: 2 min. Total intervalltid med pause: 19/26 min.


Spørsmål? Send e-post til ostfold@bedriftsidretten.no.



Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Andre arrangementer fra Østfold bedriftsidrettskrets