Østfold bedriftsidrettskrets Blog.
Østfold bedriftsidrettskrets

Østfold bedriftsidrettskrets

Gratis deltakelse i Sykle til jobben!

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 11. Mai 2020

Bypakke Nedre Glomma dekker avgiften for Sykle til jobben-aksjonen!

Uansett om du har hjemmekontor eller jobber fra arbeidsplassen i disse dager, så er Sykle til jobben en fin måte å få litt trim på  samtidig som du deltar i en morsom konkurranse! 

Nå kan du og bedriften din delta Sykle til jobben-kampanjen helt gratis. Bypakke Nedre Glomma dekker kostnadene for deltakeravgift for alle bedrifter i Sarpsborg og Fredrikstad.  

Å være ute gir et godt avbrekk mellom arbeidsøktene og klarner hjernen for de som har hjemmekontor 

 Vi ser at det er mange som bruker sykkelen nå. Om du er en av de som liker å sykle for treningens skyld, eller bruker sykkelen som transport, er det et godt alternativ for å få litt mosjon, sier Jostein Haug, daglig leder i Bypakka. 


Kampanjen varer fra 19. mai til 30. juni.  

Sykle til jobben er en lavterskel, miljøvennlig og unik konkurranse i regi av Norges bedriftsidrettsforbund. Under kampanjen registrerer deltakerne all fysisk aktivitet. Det betyr at du kan registrere sykkel- eller gåtur til og fra jobb, men også det du gjør på fritiden. Om du lufter hunden, sykler en tur med barna eller går tur med naboen. Registrer hva du gjør og du kan vinne flotte premier som sykkel, turer og treningsutstyr. 

Les mer om Sykle til jobbenaksjonen og meld på din bedrift her: 

https://www.sykletiljobben.no/signup/start/signup 

Sykle til jobben er en årlig kampanje i regi av Bedriftsidretten med mål om å få flest mulig i aktivitet. 


Slik refunderer Bypakka deltakeravgiften 

  1. Din bedrift inngår en egen bedriftsavtale med Bedriftsidretten og får en faktura når kampanjen er avsluttet og som dere betaler 
  2. Din bedrift sender faktura til Bypakke Nedre Glomma  deltakeravgiften som dere har forskuttert. 
  3. Fakturaen sendes til elektronisk faktura EHF eller til regnskap@sarpsborg.com Merk: Bypakke Nedre Glomma, Thomas Pettersen. 

Ved spørsmål ta kontakt med Thomas Pettersen thomas.pettersen@sarpsborg.com  mobil: 45427317 

 


0 Kommentar

Husk samordnet rapportering innen 30. april!

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 27. Apr 2020


Alle idrettslag skal rapportere sine medlemstall pr. 31.12.19 til NIF innen 30.04.20. På lik linje med fjoråret så er søknad om momskompensasjonen for varer og tjenester en del av samordnet søknad og rapportering. Samordnet søknad og rapportering er nå åpnet i Idrettens Medlemssystem (KlubbAdmin).

 

Hva skal rapporteres?

Medlemstall og aktivitetstall 

2 Oppdatere styre og verv (etter årsmøtet er gjennomført) 

Laste opp signert årsmøteprotokoll (etter årsmøtet er gjennomført) 

Registrere momskompensasjonen (krever registrering i frivillighetsregisteret). 

5 Registrere barneidrettsansvarlig og politiattestansvarlig 

Start rapportering

Medlemstall og aktivitetstall: 

Medlemstall 
Medlemmer som per 31.12.19 har betalt medlemskontingent til idrettslaget skal rapporteres. Det blir også mulighet i 2020 å legge inn medlemstall og aktive medlemmer manuelt. 

Aktive medlemmer 
Alle betalende medlemmer som deltar regelmessig i idrettslagets ordinære treningsaktivitet, eller representerer idrettslaget i konkurranser, regnes som aktive medlemmer.  

Med regelmessig menes sammenhengende deltakelse gjennom sesongen. Medlemmer som kun deltar i enkeltstående arrangementer, tidsavgrensede opplæringstiltak eller sommerskoler/ferietiltak regnes ikke som aktive medlemmer.  

Betalende medlemmer med verv og ansvar for administrative oppgaver, drift og vedlikehold av anlegg mm. regnes også som aktive medlemmer. Det samme gjør medlemmer som er trenere, lagledere eller har andre regelmessige oppgaver som bidrar til gjennomføringen av trening, konkurranser eller annen ordinær aktivitet i idrettslaget.  

Medlemmer som kun deltar på enkeltstående dugnader eller transporterer familiemedlemmer til og fra trening eller konkurranser, anses ikke som aktive medlemmer. 

Alle aktive medlemmer skal registreres i de idrettsgrenene de er tilknyttet. For at et medlem skal kunne registreres i flere idrettsgrener organisert av samme særforbund, må treningstilbudene foregå i klart adskilte miljøer. 

Barneidrettsansvarlig og politiattestansvarlig:
Barneidrettsansvarlig og politiattestansvarlig vil bli påkrevd for de idrettslag som er pålagt å ha disse vervene, les mer om det her: Barneidrettsansvarlig og Politiattestansvarlig 

Har dere spørsmål?  

Ta kontakt med Anette Mortensen på telefon 98849177. 


0 Kommentar

Bedriftsidretten i Østfold informerer

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 13. Mar 2020

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen har Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité bedt om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. Bedriftsidretten har dermed kansellert all sin virksomhet inntil videre.  

Bedriftsidretten i Østfold kommer tilbake med mer informasjon om de planlagte vår- og sommeraktivitetene og forbereder oppstart av disse, men da til et senere tidspunkt. 

Bedriftsidrettslag som skulle avholde sitt årsmøte innen 31. mars har fått utsatt frist til 15. juni.

Ellers vil vi råde dere alle til å følge rådene til Folkehelseinstituttet. 

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/ 

(OPPDATERT 13. mars klokka 12.30.) 


0 Kommentar

Administrasjonen har flyttet!

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 18. Jun 2019

Kretsadministrasjonen er ikke lenger å finne i Østfoldhallen. Sammen med Østfold Idrettskrets og Sør-Øst Bandyregion har vi flyttet inn i nye lokaler på Værste i Fredrikstad. Ny adresse er Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy. Under ser du hvor nøyaktig vi sitter. Parkeringsmulighetene er litt begrenset, men det er blant annet gratis parkering i parkeringshuset ved Fredrikstad Stadion etter klokka 14:00.

Kom gjerne innom for en prat! :) 


0 Kommentar

Mange mål, historisk inntreden og pensum i fair play

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 20. Mar 2019

Mange mål, historisk inntreden og pensum i fair play
Et tilbakeblikk på comebacket til bedriftsfotballen i Halden 2018

Ikke en eneste sky å se. Gradestokken viser femogtjue steikende varmegrader. Dunsten av kunstgresset på Strupe gir deg assosiasjoner til skjærtorsdag, Wunderland og svidd gummi. Et fantastisk vær å sparke i gang bedriftsfotballserien i Halden etter noen års opphold, og begge lag har forberedt seg med å ha nok innbyttere og 40 liter væske til en intens første kamp.
 
Lagene som har fått æren av å sparke i gang bedriftsserien er Halden Arbeiderblad som for anledningen spiller i legendariske Greuther Fürth drakter med blåsvarte striper, og Haldens Politi som har såpass (lite?) tro på seg selv som spiller i norske landslagsdrakter. Lagene er på plass tidlig. Som en ekte klisjé er stemningen til å ta og føle på. Begge lagene holder seg for seg selv i frykt for at taktikken skal havne i motstanderens hender. Laguttakene er klare, formasjonen er vedtatt og adrenalinet pumper både for lagene og de mange tilskuerne som har tatt turen. Noen spillere er skuffa for å ikke starte oppgjøret – så mye betyr det. Det store spørsmålet før kamp er om adrenalinet er høyt nok til å tåle de første fem uten maksimal innbytterpuls.
 
Dommeren blåser i gang kampen med en bestemt og høy fløytelyd. De fleste på Politiet stiller til kamp i godt utslitte, svarte nøytrale sko. Det samme kan ikke sies om Halden Arbeiderblad. Det er tydelig at mange på HA har godt til innkjøp av nye, fargerike og lisseløse sko for anledningen.
 
  Halden Arbeiderblad viser frem sitt spektakulære skotøy. 
 
HA virker pigge i starten og får etablert et lite trøkk, men sliter med nøyaktigheten på siste tredel, som ekspertpanelet i TV2s Premier League-studio ville sagt. Innbytterpulsen er ikke til å unngå for HA, og Politiet tar sakte men sikkert over banespillet og har flere skumle nesten-muligheter. Noen av spillerne på Politiet besitter en hurtighet og eksplosivitet som gjør at alle spillere og tilskuere skjønner at man ikke har mulighet til å løpe fra disse i en annen sammenheng. Allikevel er det HA som får kampens første skremmeskudd når HAs spiss blir spilt fri på venstre. På ekte Danny Welbeck-vis drar HAs spiss seg innover og legger ballen over på den foten som kan brukes til mer enn å gå ombord på bussen, ballen går forbi keeper – og treffer stanga. 0-0.
 
Politiet virker pigge. Politiets nummer 10 (7 på shortsen) viser seg å være bedriftsfotballens N’Golo Kanté – bare enda bedre offensivt. Aldri har det vært mer treffende med to forskjellig numre, det var ikke en kvadratcentimeter tiern ikke var innom i løpet av kampen. Gang på gang rykker han forbi midtbaneleddet til HA, og endelig skal det lykkes. Tiern drar seg ned mot venstre, kjører show med noen kroppsfinter, sender et par HA-spillere i pølsebua med ketsjup både tur retur, slår inn i feltet og der venter Politiets svar på gode gamle Jan Koller. 1-0. 


  Politiets svar på N’Golo Kanté. To numre, fire lunger. 
 
 
Politiet fortsetter trykket og HA virker slitne. Like før pause klarer Politiet igjen å dra seg ned mot venstre, får ballen inn i feltet, men denne gang med en susene tempopasning som sjokkerer alle. 2-0. Lagene tar velfortjente tre og et halvt minutts pause i solsteken på Strupe kunstgress med stillingen 2-0 til Politiet.
 
Pausen blir mest brukt på å få i seg vann – taktikken får vente. Her handler det om påfyll av væske og å samle seg til de siste femogtjue med så lite hoftefeste som overhodet mulig. I pausen skjer også det alle snakker om i etterkant. Plutselig ruller det inn en politibil på området, og ut av passasjersetet ramler det ut en politimann – ferdig skifta, ferdig på jobb og klar for match. På stillingen 2-0 får Politiet forsterkninger! Bedriftsfotball på sitt beste. Fotball på sitt absolutt vakreste. Passiv oppvarming i en badstue av en varme gjør susen, og politimannen er klar for match. 


Andreomgang starter jevnt med mye unøyaktighet fra begge lag. Plutselig blir HAs høyrekant, som for øvrig for anledningen ser ut som en hybrid mellom en høyrebeint Podolski og den tidligere innkast-spesialisten Rory Delap, spilt fri på høyre. Fra nærmest død vinkel... PANG! Klistra ned i lengste hjørnet, utakbart for keeper og det er match igjen. Rett etter scoringen er Politiet både heldige og ekstremt dyktige. Det sies man aldri er så sårbar for scoringer som når man nettopp har scora selv – og aldri har det passet bedre. Akkurat når det har blitt match igjen klarer Politiet og tråkle seg igjennom. Ikke er det spesielt pent, ikke er det vakkert, men ballen faller tilfeldigvis ned på bakre stolpe. Det lukter en politimann som dukker opp på ekte Thomas Müller-vis, og triller ballen i mål. 3-1. Mål er mål.
 
Når alle tenker at løpet er kjørt finner HA skjulte krefter. Skjulte krefter HA ikke visste selv de faktisk besittet. Ballen klaskes opp mot HAs spiss, som viser frem en touch som ville gjort selveste Dimitar Berbatov grønn av misunnelse. Han drar en sålefinte med mann i rygg og klistrer ballen kontant ned i hjørnet. Det er match igjen!
 
  Det dirigeres og det pekes. Dette er blodig alvor!
 
HA klarer ikke å etablere et solid trykk og viser seg sårbare for kontringer. Politiet har både fart, styrke og løpskraft på lager, og igjen viser de frem en spilleforståelse og samhandling i bedriftsverdensklasse som setter HA ut av spill. Igjen spilles ballen inn i feltet, og Politiet kan nok en gang øke ledelsen og fastsette sluttresultatet. 4-2. Ellevill jubel som egentlig hører hjemme i en Champions League-finale. Ferdig. Det er over. Slutt.
 
  Politiets svar på Jan Koller har nettopp headet inn 1-0
 
Bedriftsidretten Østfold vil takke alle spillere for en fantastisk underholdende kamp. Respekt er et ord som ofte dukker opp i idrettssammenheng, og spillernes oppførsel i denne kampen er rett og slett fasit på hvordan man skal opptre på en idrettsarena. Både når det gjelder det å blø for drakta, samhandle som lag og hvordan man skal behandle motstandere og dommere med respekt. En ekstra takk til Politiet som viste hvordan man skal gjøre entré til en andreomgang, en hendelse som virkelig definerer bedriftsfotballen. Vel spilt, vel blåst og lykke til videre i sesongen!
 
 

Halden Arbeiderblad snublet i åpningskampen mot Politiet.. 


 Bedriftsidretten Østfold


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline