Østfold bedriftsidrettskrets Blog.
Østfold bedriftsidrettskrets

Østfold bedriftsidrettskrets

Bedriftsidretten i Østfold informerer

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 13. Mar 2020

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen har Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité bedt om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. Bedriftsidretten har dermed kansellert all sin virksomhet inntil videre.  

Bedriftsidretten i Østfold kommer tilbake med mer informasjon om de planlagte vår- og sommeraktivitetene og forbereder oppstart av disse, men da til et senere tidspunkt. 

Bedriftsidrettslag som skulle avholde sitt årsmøte innen 31. mars har fått utsatt frist til 15. juni.

Ellers vil vi råde dere alle til å følge rådene til Folkehelseinstituttet. 

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/ 

(OPPDATERT 13. mars klokka 12.30.) 


0 Kommentar

Administrasjonen har flyttet!

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 18. Jun 2019

Kretsadministrasjonen er ikke lenger å finne i Østfoldhallen. Sammen med Østfold Idrettskrets og Sør-Øst Bandyregion har vi flyttet inn i nye lokaler på Værste i Fredrikstad. Ny adresse er Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy. Under ser du hvor nøyaktig vi sitter. Parkeringsmulighetene er litt begrenset, men det er blant annet gratis parkering i parkeringshuset ved Fredrikstad Stadion etter klokka 14:00.

Kom gjerne innom for en prat! :) 


0 Kommentar

Mange mål, historisk inntreden og pensum i fair play

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 20. Mar 2019

Mange mål, historisk inntreden og pensum i fair play
Et tilbakeblikk på comebacket til bedriftsfotballen i Halden 2018

Ikke en eneste sky å se. Gradestokken viser femogtjue steikende varmegrader. Dunsten av kunstgresset på Strupe gir deg assosiasjoner til skjærtorsdag, Wunderland og svidd gummi. Et fantastisk vær å sparke i gang bedriftsfotballserien i Halden etter noen års opphold, og begge lag har forberedt seg med å ha nok innbyttere og 40 liter væske til en intens første kamp.
 
Lagene som har fått æren av å sparke i gang bedriftsserien er Halden Arbeiderblad som for anledningen spiller i legendariske Greuther Fürth drakter med blåsvarte striper, og Haldens Politi som har såpass (lite?) tro på seg selv som spiller i norske landslagsdrakter. Lagene er på plass tidlig. Som en ekte klisjé er stemningen til å ta og føle på. Begge lagene holder seg for seg selv i frykt for at taktikken skal havne i motstanderens hender. Laguttakene er klare, formasjonen er vedtatt og adrenalinet pumper både for lagene og de mange tilskuerne som har tatt turen. Noen spillere er skuffa for å ikke starte oppgjøret – så mye betyr det. Det store spørsmålet før kamp er om adrenalinet er høyt nok til å tåle de første fem uten maksimal innbytterpuls.
 
Dommeren blåser i gang kampen med en bestemt og høy fløytelyd. De fleste på Politiet stiller til kamp i godt utslitte, svarte nøytrale sko. Det samme kan ikke sies om Halden Arbeiderblad. Det er tydelig at mange på HA har godt til innkjøp av nye, fargerike og lisseløse sko for anledningen.
 
  Halden Arbeiderblad viser frem sitt spektakulære skotøy. 
 
HA virker pigge i starten og får etablert et lite trøkk, men sliter med nøyaktigheten på siste tredel, som ekspertpanelet i TV2s Premier League-studio ville sagt. Innbytterpulsen er ikke til å unngå for HA, og Politiet tar sakte men sikkert over banespillet og har flere skumle nesten-muligheter. Noen av spillerne på Politiet besitter en hurtighet og eksplosivitet som gjør at alle spillere og tilskuere skjønner at man ikke har mulighet til å løpe fra disse i en annen sammenheng. Allikevel er det HA som får kampens første skremmeskudd når HAs spiss blir spilt fri på venstre. På ekte Danny Welbeck-vis drar HAs spiss seg innover og legger ballen over på den foten som kan brukes til mer enn å gå ombord på bussen, ballen går forbi keeper – og treffer stanga. 0-0.
 
Politiet virker pigge. Politiets nummer 10 (7 på shortsen) viser seg å være bedriftsfotballens N’Golo Kanté – bare enda bedre offensivt. Aldri har det vært mer treffende med to forskjellig numre, det var ikke en kvadratcentimeter tiern ikke var innom i løpet av kampen. Gang på gang rykker han forbi midtbaneleddet til HA, og endelig skal det lykkes. Tiern drar seg ned mot venstre, kjører show med noen kroppsfinter, sender et par HA-spillere i pølsebua med ketsjup både tur retur, slår inn i feltet og der venter Politiets svar på gode gamle Jan Koller. 1-0. 


  Politiets svar på N’Golo Kanté. To numre, fire lunger. 
 
 
Politiet fortsetter trykket og HA virker slitne. Like før pause klarer Politiet igjen å dra seg ned mot venstre, får ballen inn i feltet, men denne gang med en susene tempopasning som sjokkerer alle. 2-0. Lagene tar velfortjente tre og et halvt minutts pause i solsteken på Strupe kunstgress med stillingen 2-0 til Politiet.
 
Pausen blir mest brukt på å få i seg vann – taktikken får vente. Her handler det om påfyll av væske og å samle seg til de siste femogtjue med så lite hoftefeste som overhodet mulig. I pausen skjer også det alle snakker om i etterkant. Plutselig ruller det inn en politibil på området, og ut av passasjersetet ramler det ut en politimann – ferdig skifta, ferdig på jobb og klar for match. På stillingen 2-0 får Politiet forsterkninger! Bedriftsfotball på sitt beste. Fotball på sitt absolutt vakreste. Passiv oppvarming i en badstue av en varme gjør susen, og politimannen er klar for match. 


Andreomgang starter jevnt med mye unøyaktighet fra begge lag. Plutselig blir HAs høyrekant, som for øvrig for anledningen ser ut som en hybrid mellom en høyrebeint Podolski og den tidligere innkast-spesialisten Rory Delap, spilt fri på høyre. Fra nærmest død vinkel... PANG! Klistra ned i lengste hjørnet, utakbart for keeper og det er match igjen. Rett etter scoringen er Politiet både heldige og ekstremt dyktige. Det sies man aldri er så sårbar for scoringer som når man nettopp har scora selv – og aldri har det passet bedre. Akkurat når det har blitt match igjen klarer Politiet og tråkle seg igjennom. Ikke er det spesielt pent, ikke er det vakkert, men ballen faller tilfeldigvis ned på bakre stolpe. Det lukter en politimann som dukker opp på ekte Thomas Müller-vis, og triller ballen i mål. 3-1. Mål er mål.
 
Når alle tenker at løpet er kjørt finner HA skjulte krefter. Skjulte krefter HA ikke visste selv de faktisk besittet. Ballen klaskes opp mot HAs spiss, som viser frem en touch som ville gjort selveste Dimitar Berbatov grønn av misunnelse. Han drar en sålefinte med mann i rygg og klistrer ballen kontant ned i hjørnet. Det er match igjen!
 
  Det dirigeres og det pekes. Dette er blodig alvor!
 
HA klarer ikke å etablere et solid trykk og viser seg sårbare for kontringer. Politiet har både fart, styrke og løpskraft på lager, og igjen viser de frem en spilleforståelse og samhandling i bedriftsverdensklasse som setter HA ut av spill. Igjen spilles ballen inn i feltet, og Politiet kan nok en gang øke ledelsen og fastsette sluttresultatet. 4-2. Ellevill jubel som egentlig hører hjemme i en Champions League-finale. Ferdig. Det er over. Slutt.
 
  Politiets svar på Jan Koller har nettopp headet inn 1-0
 
Bedriftsidretten Østfold vil takke alle spillere for en fantastisk underholdende kamp. Respekt er et ord som ofte dukker opp i idrettssammenheng, og spillernes oppførsel i denne kampen er rett og slett fasit på hvordan man skal opptre på en idrettsarena. Både når det gjelder det å blø for drakta, samhandle som lag og hvordan man skal behandle motstandere og dommere med respekt. En ekstra takk til Politiet som viste hvordan man skal gjøre entré til en andreomgang, en hendelse som virkelig definerer bedriftsfotballen. Vel spilt, vel blåst og lykke til videre i sesongen!
 
 

Halden Arbeiderblad snublet i åpningskampen mot Politiet.. 


 Bedriftsidretten Østfold


0 Kommentar

Golfsesongen 2018

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 2. Okt 2018

Det var en rekke store forandringer til årets golfserie. I år har det for første gang blitt praktisert tomannslag samtidig som man har møtt hvert lag i sin avdeling til to matcher; en match med stableford og en match med scramble.

Rangar på Støtvig hotell leverer her en aldeles nydelig chip opp fra bunkeren

Til årets sesong var det påmeldt 28 lag som igjen ble delt inn i fem avdelinger med fem til seks lag i hver avdeling.

Vinner avdeling A: Støtvig hotell
Vinner avdeling B: Idrettens hus
Vinner avdeling C: Gjensidige 1
Vinner avdeling D: Geomatikk 2
Vinner avdeling E: Glomma Papp

Gratulerer så mye med velspilt golf gjennom hele sesongen til alle vinnere, men også alle lagene som har deltatt.

The Finals 2018Nytt av året er også en egen avslutningsturnering for å markere sesongslutt, og denne ble avholdt 29. september på Onsøy golfklubb. 11 lag kjempet med nebb og klør om å stikke av med seieren, og spilleformen som lagene konkurrerte i var scramble. Til syvende og sist, etter noen nye utregninger av resultatene, var det K51 (Kalnesveien 5) som kunne stikke av med seieren. T&T Byggmester 2 og 1 kom for øvrig på andre - og tredjeplass. Gratulerer så mye!

Lars fra Geomatikk 2 var utrolig nærme å ta med seg longest drive hjemGratulerer til Ragnar og Støtvig hotell som vant longest drive, mens på closest to pin var det utfordringer med vinden slik at det ikke ble kåret noen vinner.

Bedriftsidretten ønsker å takke alle involverte for en strålende avslutningsturnering og sesong. Takk også til alle golfklubbene her i fylket som sørget for rabatterte greenfees til bedriftsserien gjennom hele sesongen. 


The Finals 2018


The Finals 2018


Fredrikstad kommune, The Finals 2018


The Finals 2018 champion, K51


0 Kommentar

«Og nå er jeg to og sytti»

Postet av Østfold bedriftsidrettskrets den 18. Sep 2018

En rekke store begivenheter har forekommet i Sarpsborg den siste tiden. Sarpsborg 08 skal spille gruppespill i Europa Leauge, hvor de spiller åpningskampen i heksegryta borte mot Besiktas, Kalnes videregående skole har revolusjonert hotellindustrien ved å innføre mobilhotell og den evige striden om bompenger fortsetter. Parallelt med dette er det seriestart. Bedriftsseriestart i den fantastiske idretten rinkbandy.
 
Rinkbandy er en idrett som foregår på is, og har stolte tradisjoner i Østfold, spesielt i Bedriftsidretten. Dette er en idrett på is hvor det er latterlig lett å bli revet med, og ikke ned. Kroppskontakt er nemlig ikke lov, køllene er flate og keeper’n har ikke kølle!  


Kommunens spiller var klar for å avlegge dopingprøve!

Det er blitt kveld og klokka drar seg mot klokka 21:00. Stedet er ærverdige Sparta Amfi. Når man går forbi garderobene lukter det slik som det i en ishall hvor det spilles ishockey skal. Den tradisjonsrike bedriftsserien i rinkbandy starter med at Glomma Papp tar i mot Sarpsborg kommune til dyst, og Bedriftsidrettens utsendte har møtt opp tidligere for å snakke med lagene. Det første laget som kommer trappende ut på skøytene sine er Glomma Papp, og for en gjeng dette er.

Glomma Papp har en stamme som har vært med i mange år. Han eldste på laget starta med rinkbandy da han var 35 år gammel, og nå, over like mange år senere, har han bikka to og sytti og blitt keeper. Ved å snakke med Glomma Papp finner man virkelig tilbake til røttene til Bedriftsidretten. De holder fremdeles koken fordi det er så sosialt og morsomt, og banketten som arrangeres etter sesongen er ferdig er fremdeles like populær som da man var yngre. Glomma Papp teller opp og finner ut at fire av lagets spillere er over 60 år. Idrettsgleden lyser opp i øynene til spillerne, selv om de vet det blir tøft da Sarpsborg kommune er blant seriens beste lag.

Sarpsborg kommune kommer etter hvert. En av kommunens spillere lurer på hvor koppen er, han er nemlig klar til å avlegge dopingprøve. En annen er en kopi av en tidligere spiller på Vålerengas iskrigere, nemlig Jonas Knutsen. Undertegnede er faktisk fremdeles usikker på om det faktisk var Jonas Knutsen som spilte kampen. Kommunens lagleder har vært med i mange år, og igjen kommer ordene «morsomt», «sosialt» og «gode venner» frem. rinkbandy-miljøet er faktisk helt overlegent, og kommunens lagleder understreker også at lagene hjelper hverandre. Borregaards keeper, som skal spille kampen etter, er nemlig blitt syk – så kommunekeeperen skal spille to kamper på rad!


Sarpsborg kommunes Jonas Knutsen.


Klokka 21 presis blåser dommeren i gang kampen. Som ventet blir det tøft for Glomma Papp, og ballen ligger i målet allerede etter 10 sekunders spill etter et helt fantastisk spill. 2-0 kommer like etterpå, og igjen er det pasninger som er millimeterpresise. På stillingen 2-0 varter Glomma Papps keeper på to og sytti med en utenomjordisk redning, før en av Pappens spillere ypper seg. Det går rykter om at den nevnte spilleren også er en ivrig squashspiller (observert tirsdager i Bedriftsidrettens squashserie), og viser frem en skøyteteknikk og går på et raid som så vidt blir avverget av kommunens keeper. Etter raidet ber han pent om å bytte. Slike raid tar på.Tidlig kanonade mot Pappens mål 

3-0 kommer etter en ekte styring. 4-0 kommer etter et herlig raid fra han som var klar til å tisse i koppen. 5-0 etter at kommunens lekne forward var alene med keeper fra midtbanen. 6-0 kommer etter et lekent håndleddsskudd, ikke spør meg hvordan en får til det med et flatt kølleblad. Så skjer det noe. 6-1! Glomma Papp får en redusering etter et hardt og kontakt skudd nede i hjørnet, og like etterpå leker den nevnte squashspilleren inn 6-2 på ekte Sidney Crosby-vis. 7-2 kommer like etterpå, da kommunen ruller opp et angrep som hadde gjort seg på parketten i Sarpsborghallen. Plutselig drar en av Pappens spillere frem en helt vill pasning som resulterer i scoring for Glomma Papp. Gutta tar en velfortjent pause på stillingen 7-3.Sarpsborg kommune mener de har mer å gå på i andreomgang! I pausa ser man smilene sitte løst hos begge lag, og igjen setter begge lagene fokus på hvor morsomt dette er, før de gjør seg klar for andreomgang.

Squashspilleren (Tim Iversen) til venstre og bedriftsidrettslagets styreleder (Odd Henry Pedersen) til høyre 
Pappen scorer andreomgangs første mål og reduserer til 7-4, før kommunen scorer etter nok en styring til 8-4. Like etterpå blir Pappens spiller, som for anledningen har på seg en grå joggebukse, spilt gjennom. Med et iskaldt skudd nede i hjørnet reduserer han til 8-5 og tenner et ørlite håp. Kommunen scorer ytterligere to mål til 10-5, før Pappen reduserer til 10-6. Helt mot slutten får kommunen satt inn to mål til, hvorav det andre målet kommer like etter det første; den berømte ketsjupeffekten! Dommeren blåser av kampen, og det ender 12-6 til Sarpsborg kommune over Glomma Papp.


Pappens joggebukse tente et ørlite håp
En stor del av æren for at disse gutta og lagene, samt 11 andre lag har muligheten til å ha det morsomt i Sparta Amfi skal dagens dommer og utvalgsleder ha. Yngvar Bekkerud er den type frivillige som smitter med sitt fantastiske humør, og han brenner virkelig for at andre skal ha det bra. Han står på, møter opp lenge før kampstart for å se til at alt er i orden. Altmuligmannen dømmer i tillegg kampen med et herlig glimt i øyet. Det er tydelig hvor stor respekt lagenes spillere har for Yngvar, og de fleste kommer bort til ham før kampstart og tar han i hånden. I hele 20 år har han organisert, tilrettelagt og sørget for at isglade mennesker har muligheten til å stå på skøyter og delta i et organisert tilbud hvor lavterskel, det sosiale og at det skal være morsomt er i fokus.


 
Yngvar Bekkerud - Mr. Rinkbandy 

 
 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline